Carver Commons Dining Hall

New Canaan, Connecticut
New Canaan Country School Dining Hall Interior 3
New Canaan Country School Dining Hall Interior 2
New Canaan Country School Dining Hall Exterior 2
New Canaan Country School Dining Hall Exterior 1
New Canaan Country School Dining Hall Interior 1

Carver Commons Dining Hall

New Canaan, Connecticut
Square Footage 16,000
Design In-house
Status Completed 2018
Construction Type Steel & Wood Framed Hybrid

The design of Carver Commons was a combined effort of Claris Construction, Beinfield Architects, and the Building Committee. It had to fit in aesthetically with the rest of the campus, which is mostly colonial style architecture, but more importantly had to physically connect to the historic Grace House. This was a challenge, as we had to make one of the largest volumes of space on campus tie in seamlessly to the most historic building on campus.  The new dining hall is an inviting space, filled with natural light that highlights the warm natural beauty of the wooden trusses and tongue and groove ceilings. The hall truly has become the central hub of campus, where children of all grade levels (Pre-K to 9th) can come together to learn the importance of community.